Saturday, May 23, 2009

Nei til Cars og Hello Kitty!

Nå har jeg sett meg skikkelig lei på utvalget mange butikker har innen gutteklær. Det er en hårreisende stor forskjell i mengden klær butikkene har til gutt og jente. Dog er kanskje ikke mengden tøy det verste, men utvalget de først har. Alt av gutteklær er hos kjedene preget av Cars Spiderman osv. For eksempel hos giganten H&M, er det nærmest umulig å finne pent barnehagetøy til en toåring. Derimot har de alt fra bukser, gensre, sokker, strømpebukser, truser, belter, ryggsekker og drikkeflasker i Cars. Det sistnevnte aner jeg ikke hvorfor de selger i en klesbutikk heller.

Nå skal jeg ikke henge ut klesbutikker alene i bruken av merker/motiver på barneutstyret. Poden i huset her har både gåbil og trehjulssykkel i Cars. Og jeg skal glatt innrømme at jeg har kjøpt dem selv. Jeg hadde valget mellom den bilen og en pastellfarget Ole Brum-bil. Og prinsesse da, selvsagt. For jenteversjonen av det hele er prinsesse og Hello Kitty. Jeg spyr snart av den katta.

Det ligger også til sjeldenhetene å finne noe så kjønnsnøytralt som Ole Brum, i tillegg finnes det kun til de aller minste. For i tillegg til å få oss til å flashe Disneymerkene hvorhen vi går, så tvinger butikkene oss til å kjøpe kjønnsbasert. Klær, utstyr, leker - i dag er alt kjønnsbasert. Jeg var på en sportsbutikk av de større kjedene for noen uker siden. Der så jeg etter tohjuling til gutten. De hadde to stykker. En i rosa prinsesse og en grønn med dødningehoder! Trenger jeg å fortelle at det ikke ble noen handel?

*Et hjertesukk*

1 comment:

  1. Hei! Er så enig med deg! Jeg boikotter all disney o.l til datteren min er stor nok til å bestemme selv, da får man vel finne seg i det, men...Jeg handler mest på nett til henne jeg, der finner jeg mer ting jeg liker. Jeg har noen linker på bloggen min til en del babybutikker! Dødningshoder er noe av det verste, og spesielt på interiør, noe så stygt! Klem AK

    ReplyDelete