Friday, January 21, 2011

Er det bare meg som er LEI?


Det er vel som å banne i kjerka, men gaaadh - nå er jeg lei. Linje opp og side ned. Avsnitt og kapitler. Når skal media bli lei av å skrive om Madina-saken? Også kjent som Maria Amelie-saken.

På 2 uker i starten av det nye året sendte Norge ut 193 flyktninger som var her uten oppholdstillatelse. Dette inkluderte både russere og barn. Og i følge justisdepartementet inkluderte det flere som var mye dårligere stilt enn denne ressurssterke jenta med universitetsutdannelse.

Utdannelsen, ja. Urettmessig ervervet mastergrad, blir ikke denne fratatt henne når hun har fått den på falskt grunnlag? Den er jo ikke engang utstedt i hennes navn?

Og har ikke jenta søkt asyl i Finland først? Har ikke EU/EØS en regel om at man kun kan søke asyl i et europeisk land? Burde vi ikke overlevert henne dit isåfall?

Jeg har selv jobbet med mennesker i gruppen "enslige mindreårige flyktinger" - som kommer hit helt uten nettverk, uten familie og som kvoteflyktninger FN har bestemt at må flyttes fra sine hjemland. Disse har et helt annet behov enn denne jenta. La oss heller hjelpe flere slike.

Det er også bestemt at hun får søke om arbeidstillatelse som alle andre arbeidsinvandrere - til tross for at hun har brutt en haug av lover og regler i dette landet. Flott for henne, det. Velkommen tilbake Madina, når du kommer lovlig.

1 comment:

 1. Jeg må si jeg er enig...

  Hun har fått ekstemt mye publisert fordi hun har taleføre og skriveglade venner. Men, som du sier, hva med alle de andre som blir sendt ut - og som har det mye verre enn henne? De fleste saker blir triste når de blir brettet ut på denne måten, og man ikke lenger er tall i en statistikk.

  Hvorfor skal hun behandles annerledes enn alle andre?

  Ikke at jeg har noe imot henne. Men det virker bare veldig unyansert og urettferdig mot alle andre som er i tilsvarende situasjon.

  Når det er sagt, er det vel mulig at det burde gjøres noe med regelene for barn av papirløser. De er jo uskyldige i den situasjonen de er i.

  ReplyDelete