Tuesday, August 17, 2010

La nå folk få bestemme litt sjøl!

Ærlig talt - skal rektorer begynne og nekte foreldre å la sine håpefulle få noen fridager sammen med familien?? Ikke alle har mulighet til å ta ut ferie midt i sommersesongen - og det er ofte lettere for foreldre å få til ferie sammen når ikke alle andre også skal ha fri på arbeidsplassen...

I Norge er det foreldrene som har ansvaret for at barna får den læringen de har krav på, og plikt til. Da bør også foreldre til en viss grad få forvalte tiden til dette. Selvfølgelig innen rimelighetens grenser, men et par uker i året bør kunne gå greit. Man kan da fint ta med seg ukeplaner og leksebøker på ferie.

Et alternativ er jo selvsagt å melde inn til skoleledelsen dersom foreldre ikke følger opp at barna gjør det som er avtalt - så vil dette føre til avslag på videre søknader... Enkelt og greit.

På min arbeidsplass er det pliktig å ta ut ferieuker utenom sommerferien, samt at vi har høysesong i ferier... Da sier det seg greit selv at ikke alle med barn kan ta ut ferie i vinterferien på våren - og høstferien er vel allerede en saga blott?

Nei - frihet til folket!!!

3 comments:

  1. Tja. Erfaringa mi er at foreldre ikke følger opp.

    ReplyDelete
  2. Hva har din arbeidsplass med barns skolegang å gjøre? Har du et pensum du skal igjennom på jobben din? Må du ta med deg jobben på ferie? Synes du tenker litt kort jeg. Hva med barna.. kan jo tenkes de heller vil dra på ferie når de har fri isteden for å sitte i syden og gjøre lekser. Og trur du alle foreldre hjelper barna sine når de først er på ferie? Om mann ikke kan ta ut noe ferie i de 8 ukene barna har ferie så bryter arbeidsgiver ferieloven som sier du har krav på 3 uker sammenhengende ferie på sommeren. ref ferieloven: http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/usr/www/lovdata/all/nl-19880429-021.html&emne=ferielov*&&

    ReplyDelete
  3. Så lenge ingen skylder lærerene for at de gjør en dårlig jobb og at barna ikke har fått den utdannelsen de har rett og krav på etterpå, så er det helt i orden for meg.

    ReplyDelete