Monday, August 23, 2010

Sleepless in Trondheim

Vet dere hva jeg synes er verst med unger som våkner på natta? At hvis jeg først må opp til dem, så er jeg lys våken etterpå. Finner virkelig ikke roen etter å ha vært oppe, jeg. Det er kjipt altså.. La i senga og stirra i taket en halvtime, før jeg innså nederlaget og stod opp. Surfer litt i håp om at Jon Blund ser meg og kommer med litt sovestøv.

Forhåpentligvis; god natt Trondheim!...........

Saturday, August 21, 2010

Heia BR-leker!

I går fikk jeg kundebrev på epost fra BR Leker. Min sønn er med i en klubb eller noe, og vi får derfor oppdateringer når det skjer noe. I går fikk vi altså brev med informasjon om pågående tilbud, blant annet dette;


Jeg pakket i dag familien i bilen og kjørte til BR Solsiden.. Da det ble min tur til å fremføre mitt ærend i kassa, ble jeg skuffa gitt. Solsiden selger nemlig bare Nintendo DS, ikke Wii... Jaja, det kan jo skje. Ringte til Byhaven da - de hadde aldri hørt om dette tilbudet engang..... Tok en ny telefon, til City Syd. De hadde heller ikke hørt om det, men kunne hjelpe meg med å undersøke saken på mandag...

En venninne av meg i Mandal hadde også gått til sin nærmeste BR, men de hadde heller ikke fått info om denne kampanjen!

Seriøst?!?

De sender ut en epost til alle kunder påfredag, men glemmer å informere butikkene. Håpløst opplegg!




Tuesday, August 17, 2010

Hvor skal jeg sende kontonummeret?


Hoho! VG melder at barnefamilier skal få 10000 mer å rutte med! Jippi! Hvor skal jeg sende kontonummeret mitt??


La nå folk få bestemme litt sjøl!

Ærlig talt - skal rektorer begynne og nekte foreldre å la sine håpefulle få noen fridager sammen med familien?? Ikke alle har mulighet til å ta ut ferie midt i sommersesongen - og det er ofte lettere for foreldre å få til ferie sammen når ikke alle andre også skal ha fri på arbeidsplassen...

I Norge er det foreldrene som har ansvaret for at barna får den læringen de har krav på, og plikt til. Da bør også foreldre til en viss grad få forvalte tiden til dette. Selvfølgelig innen rimelighetens grenser, men et par uker i året bør kunne gå greit. Man kan da fint ta med seg ukeplaner og leksebøker på ferie.

Et alternativ er jo selvsagt å melde inn til skoleledelsen dersom foreldre ikke følger opp at barna gjør det som er avtalt - så vil dette føre til avslag på videre søknader... Enkelt og greit.

På min arbeidsplass er det pliktig å ta ut ferieuker utenom sommerferien, samt at vi har høysesong i ferier... Da sier det seg greit selv at ikke alle med barn kan ta ut ferie i vinterferien på våren - og høstferien er vel allerede en saga blott?

Nei - frihet til folket!!!

Monday, August 16, 2010

Vinnerlykke :)

Oh joy!

Innimellom er jeg med på sånne spørreundersøkelser på internett.. Dere vet, sånne hvor man kan vinne gavekort som man aldri hører hvem vinner... Ringer det en bjelle? Vel, selv om jeg aldri vinner noe, jeg svarer iallefall på slike nå og da... Og i dag fikk jeg epost om at jeg hadde vunnet!! Juheii!

Gavekort hos Panduro på 1000 kroner, jatakk :-D

Saturday, August 14, 2010

Spis mer insekter!

Jeg må bare flire! Altså, saken er litt heslig - funn av flue i en sjokolade.. Men sånt skjer. At VG derimot linker saken opp mot en annen sak, hvor en professor oppfordrer til at normenn på spise mer insekter, var jo bare hysterisk morsomt.

For... jeg har liksom på følelsen at det ikke var i sjokoladeform fyren mente? *flire* Men kanskje det egentlig er et scoop for Freia? Hiv dere på bølgen nå, insekter er sunne greier og sunne greier selger!


Friday, August 13, 2010

Ooohhh - tøff hylle med knagger!

Dagens kuleste hylle da!! Litt usikker på HVOR jeg ønsker meg en sånn, men ser for meg at jeg kunne hatt den både på gutterommene, hobbyrommet og i gangen...

Vil ha iallefall!!!

Hylla heter Hangman og kommer fra purnorsk.


Jepps, det er altså legoplate på toppen :-D

Thursday, August 12, 2010

Fame og deres lumske kampanjer - lavmål!

Vi har flere ganger brukt Fame til fotografering, og HVER gang klarer de å rote til ett eller annet :-o Etter forrige gang hadde jeg seriøst lyst til å si "aldri mer", men det er så kjedelig når man vil ha bilder som matcher til neste søsken. Argh.

Denne gangen bestilte vi fotografering med nettvisning. Innen vi foretok fotograferingen hadde de endret kampanje til gratis fotografering, men vi fikk ut ifra det gamle. Greit nok, sier ikke noe på det - vi bestilte jo slik. Men..! Nå går tiden og ingen nettvisning kommer.. Snakket med dem på telefonen, og de sier at de har jo ikke kampanje på det nå - de har gratis fotografering med visningstime. Doh! Vi fikk jo ikke gratis time da! Dessuten er ikke det poenget! Vi har bestilt forstørrelser allerede vi, men poenget med å få MED nettvisning, var jo at besteforeldrene som ikke bor her også skulle få muligheten til å se og bestille. Er det så vanskelig å skjønne??

Nå måtte de se på saken og kontakte meg en annen dag. Seriøst? Ja.

Makan til lavmål skal man jammen lete lenge etter!

Wednesday, August 11, 2010

Test av restauranten på Rockheim!

I dag testet vi lunsj på nye Rockheim. I det de kaller restauranten.

Vel - punkt 1) ikke gå i fella og tro det er en restaurant. Det er mer en kantine, med følelsen av at den er uferdig og grå. Grå betong og glass, bord og svarte stoler... og ingenting annet. Supertrist sted.. Rett og slett.

Punkt 2, servicen. Hvor ?!?!? har de funnet servitørene sine? Makan til dårlig opplærte ungjenter, sier jeg bare.. En av oss ba om 2 brus, en med og en uten is. Da fikk han et glass med is, ikkeno til den andre flaska. Heller ikke direksjoner om hvor man kunne ta selv. De var tomme for rene gafler. Servitøren visste ikke om det skulle være med saus til friesen på de ulike rettene, og når vi spurte om jeg kunne få den samme sausen som mannen, kom det en helt annen.. Pussig, men ja ja.. Varmmaten kom lenge før sandwichen - innkjøringsproblemer? Kaffekoppene var forresten så som så vasket. Mannen måtte sette vekk 3 som ikke var rene.

Punkt 3, maten - helt grei mat. Burgerne var litt sånn gatekjøkkenaktige, chipsen god og sprø. Sandwichen hadde godt fyll, men helt lyst og gummiaktig brød. Fish´n chipsen var god.

Punkt 4, prisene - helt åkei til lunsjmåltid!

Punkt 5, utsikten - upåklagelig, om man ser bort fra arbeidene foran Pirbadet. Men det blir jo ferdig en gang ;) Så spørs det om hotell i 9 etg stjeler alt da..

Punkt 6, adkomst og parkering - greit nok. Blir nok også enklere når arbeidene nevnt over er ferdig. God skilting når man kommer fra bysiden, og fra Ilasiden. Veldig hyggelig jente som satt nede i billettskranken og geleided oss opp til "restauranten". Det er forresten gratis å gå opp dit, samt til souvenirshopen.

Punkt 7, butikken - fin butikk med overvekt av bilder, plakater og bøker. T-skjorter hadde de også masse av, og en del artige barneprodukter. My daddy rocks-body blir nok en hit :)


Konklusjon;
Det eneste som rocket med restauranten på Rockheim var steinen i veggene!

Ps. Jeg GLEDER MEG til å sjekke ut selve museet, og tror det blir en mye bedre opplevelse!!! :-D

Tommelen opp for nye Interia

Tidligere her en dag var jeg på bytur og ruslet forbi Interia, som hadde flyttesalg i butikken på Nordre. I dag gikk jeg meg på den nye butikken deres! På branntomta i Olav Tryggvasons gt/ Søndre, der som Brilleland lå før i tida. Stor, lys butikk med småting i første og interiør i kjelleren. Herlig følelse å gå her ifht den gamle butikken - såå mye mer lys og plass!! Tommelen OPP!!

Så kan vi jo bare håpe at det ikke blir for mye Rosendahl, Marimekko og slike merker man får på hvert hjørne nå om dagen....

Monday, August 9, 2010

Starten på en ny uke!

Det er om å gjøre og lage seg en myk start på den nye uken! I dag har jeg startet uken med kaffedrikking hos svigermor og diskusjoner omkring diverse håndarbeider :) Vi har lyst til å starte på lappeteknikkurs! Hmm... Før tenkte jeg på lappeteknikk som litt gammeldags, men det kan jo brukes til så mye! Dessuten er det mye *teknikken* i dette jeg vil lære, for å ta det med meg over i alle de andre prosjektene jeg stadig har på gang. Kurs er funnet og kursleder kontaktet, nå gjenstår bare å høre hvor omfattende det er både i tid og penger. Kanskje blir dette høstens tidsfordriv??? Håper på nytt hobbyrom snart isåfall! Vilhasnekkervilhasnekkervilhasnekker..........

Sunday, August 8, 2010

Landkrabbe!



Hehe.. Jeg er en landkrabbe i sommer iallefall.. Har vært med ferge, skjærgårdsjeep og Hurtigruta riktignok, men i store trekk så har jeg vært på land!

Krabbe derimot, det ble det i går! Fersk, håndrensket krabbe fra Fosen, kjøpt hos fiskehallen i Ravnkloa! NAM!!! 59 kroner for ren nytelse! Ble med en kilo reker i posen og, skrekkelig pris (198/kg), men virkelig de beste jeg har smakt på lenge! Med noen flasker hvitvin og en flaske champis ble det virkelig en innmari bra kveld!

Gå for krabbe! Eller krabb!

Jeg ønsker meg en snekker!


Vi holder jo på med vårt evinnelige hobbyromprosjekt.... Vi river og river, men nærmer oss et punkt hvor vi trenger håndverkere! Elektrikere er ikke noe problem - vi bruker Vintervoll som dukker opp som troll av eske nesten før vi får ringt dem. Hurra!! Verre er det med snekkere.. Vi har ringt hundre eller tusen eller en million, føles det som.. Men ingen kan før utpå senhøsten. *dåne* Vil vil jo ha noen nåå! Så om noen vet av en ledig i Trondheim, rop ut!

Har kommet over mittanbud.no da, men synes det er litt komplisert.. Vi vil gjerne ha en konsultasjon først hvor vi avgjør hva og hvordan og hvem osv.. For noe kan vi jo gjøre selv underveis her..

Jeje, rop ut hvis du har en snekker til overs iallefall!

Thursday, August 5, 2010

Åheiåheiåheiåhåååå!!!

På mandagskvelden var jeg på konsert i Borggården, med Lars Winnerbäck og Melissa Horn. Den kan du lese om her og her. Iallefall, der var det en hel rekke fotballspillere som også ville høre litt god musikk! At svenske toner er god oppvarming for en kamp, må vel være åpenbart etter kveldens kamp mot AIK. 3-0 på hjemmebane og 4-0 totalt er et solid og godt resultat gutter! Gratulerer!!

Dagens kamp kan du lese om i VG; her.


For ingen banker RBK - åheiåheiåheiåhåååå!!!

Wednesday, August 4, 2010

På daffe dager...

Noen dager er bare daffe. Man føler ikke for å gjøre særlig mye, og man føler seg flink når man har sendt avgårde et par mailer... Har man satt på en vaskemaskin, kan man krysse av for husarbeide også.. Sånn er livet når energien er litt til og fra. I går var den TIL, da ble det til og med trening på meg! Men i dag er den FRA. Veldig FRA. Har en plan om å ta en bytur og drikke litt kaffe da - håper jeg får litt TIL innen da :-/

Inntil videre blir det litt mer surfing.. Litt SLADDER om nestendrap fra filmens verden.. Litt alvor om BARNEVERNET som slett ikke fungerer optimalt her i landet.. Litt agurknytt om LYDER FRA NABOEN som irriterer.. Mens råd om MAGETRENING skummes enormt lett gjennom i dag..

Tuesday, August 3, 2010

Friskt innslag - pluss/minus!


Jeg søker stadig etter nye favoritter i drikkeveien, og det er kjekt å vite litt om de forskjellige variantene som er ready to go på nærbutikkene. På Meny kom jeg over noen nye fra Friele her om dagen. Første test ble cappuchino. Slett ikke å forakte på bilturen, denne! Frisk, god, fin kaffesmak. Til ferdigvare å være, noe av det bedre!

En pluss!

Monday, August 2, 2010

Must have...

Har kommet på (nok en) ting som et godt syrom må ha - en sømbyste! Det har jeg aldri vært på utkikk etter før, så nå må jeg nok ta en leterunde etter en fin en :):)

Stoff og stil har iallefall denne;

Vi har bestemt..

.. at vi må ha en ny kaffemaskin! Vår har nemlig gått noen mil, og trenger en dyprens for å leve videre ;) Service skal den få, og samtidig skal den få flytte ned til vårt kjære hobbyrom etterhvert som det tar form! Men altså, vi må jo ha en oppe også, og den blir en ny en! Vi har lagt vår elsk på kapselsystemet til Nespresso, og fortsetter med det! Ikke drikke vi mye melkebaserte drikker, så vi vil ha kun kaffefunksjonen!

Kanskje blir det denne?



Håndarbeid er trendy!

At håndarbeide er gøy har jeg vært klar over lenge - men nå kom beskjeden om at det er trendy også! I dagens VG er flere kjendiser, som feks Nichole Richie (er hun egentlig kjent for noe mer enn å være jenta til pappan sin??) avbildet i heklinger!

Men altså.. Heklet bikini til over 3000...? Tjaa.. Ikke det at noen kommer til å se meg i en sånn, men kanskje jeg burde lage noen for salg?? *hihi*

Jeg vil ha en liten hund!


Denne søøte hunden ønsker jeg meg til hobbyrommet! Woofy samler ledningene og hjelper deg å unngå kabelrot. I like!! I want!!

Den kommer forresten fra Normann Copenhagen og koster 160 euro... Om noen har sett den i Norge, rop gjerne ut :):)

Sunday, August 1, 2010

Kanskje nærmere en løsning?

Jeg tror kanskje jeg har funnet løsningen på veggspørsmålet til hobbyrommet... Fototapet! (?) FotoKnudsen produserer dine egne bilder på tapet - klar til å smekke opp på veggen. Det skal også gå an å ta denne ned igjen uten å ødelegge veggen.... Enten genialt, eller så sitter den igjen, eller så detter den av med tida.. Hehe! Men verdt et forsøk kanskje??? Jeg vet iallefall at jeg har det PERFEKTE bildet til veggen min!