Monday, July 26, 2010

Dagens irritasjonsmoment - skohandel er ikke lett!

Jeg er glad i sko. Å kjøpe sko til minstemann i familien burde vært en gøyal affære. Men nå er jeg utrolig lei av skobutikker altså! "Har dere disse skoene i 23 eller 24?" ...*sjekker*... Svar; "Ja, vi har et par på Trondheim Torg, og kanskje....." Eh nei! Jeg spurte om DERE har dem, dame!! Ikke om en eller annen butikk et annet sted i verden har dem! Gaahh!

Hører med til historien at jeg fant et grisekult par til meg selv også, men hadde de dem? Jada! På Tiller... *pfft* Disse burde jo vært avbildet HER, men dessverre kunne ikke Falkanger hjelpe. Sårri folkens!

Elle melle deg fortelle!


Nei i dag altså - jeg sitter her og funderer på hvordan mitt lille univers skal bli.. Jeg bygger nemlig syrom i kjelleren!!! Det vil si, mye mannen som bygger da... Til meg :):) Jeg hadde innstilt meg på panel på de tre eksisterende veggene og tapet på den som trengte mest oppshining.. Men nå ser det ut til at det blir helt annerledes, blant annet skal en vegg ned.. Jeg har derfor funnet ut at det blir litt mye med sånn tapet jeg hadde sett meg ut - og ser nå på Wallstickers - "veggklistremerker" i stedet. Har funnet noen kule på Ferm... Aner ikke om noen her fører dem, men det kan jeg jo finne ut. Lurer på om de er like kule IRL? Sjekk her´a;

Blomster til eneste jenta i huset?
Verden til reiseglade meg?
Hvordan sy en bil?
Eller rett og slett følge opp det at jeg jo er kjemiker på bunnen??

Artig iallefall :-D

Blafre i sommervinden!

Åhh, jeg DIGGER Blafre design! :):):)

Vi har bokser i alle former og størrelser i huset, og flasker, matbokser, kort... *lykke* Siste kjøp var matboks med gravemaskin til eldstesønnen - som matcher drikkeflasken jeg kjøpte tidligere :) Matboksen var klart førstevalg til matpakken i dag - lykkelig gutt som valgte i skuffen!

Men nå da - jeg skulle bare innom og titte på nettsiden til Blafre, og fant disse;
Oioioi! Gutten ville jo dånet over disse to! Og mora også, for den del ;)


Dessuten sikler jeg litt på disse gavepapirene... For jeg har et hemmelig prosjekt som jeg skulle hatt noe kult papir til.... ;) Et av disse eller Mummipapiret de selger på Cafe Filter i Ila, Trondheim... *vanskelig*
Forresten - hadde de hatt traktorer eller gravemaskiner på papir, hadde valget vært lett... :-p

Ferien er over!

Da er ferien over og barnehagestart er tema for mange av oss :)

Ett tema som kommer opp like sikkert som høstregnet er da merking av klærne til de håpefulle! Jeg har prøvd mye og mangt til mine 2 små, men har kommet frem til to gode løsninger som faktisk fungerer!! Dette er dermed dagens tips fra meg;

Navnelapper fra Navnelapper.no - Du får kjøpt enten pakker med kun strykemerker, eller med strykemerker og klistremerker. Disse holder altså! Stryk så du ser at det neesten holder på å smelte mot stoffet - da sitter de som støpt! Og klistremerkene er geniale til matbokser, regntøy, bøker og alt annet med glatte overflater :):)

Merkepenn fra Polarn O. Pyret. Beste pennen jeg har funnet - tynn og fin spiss til å skrive med, og sitter vask etter vask!


Du kan forresten også lese om hvordan du finner den beste sekken til barnet ditt HER.

Friday, July 2, 2010

Galskap med DVD-spillere i bilen!

Jeg har vært inne på temaet bilsikring flere ganger i det siste, men alltid basert på bilstol og plassering i bilen... Nå som sommeren virkelig er her, og mange er ute på lange turer - dukker et nytt sikkerhetsproblem opp, nemlig DVD-spillere i bilen. Jeg har enda til gode å se noen slike som er virkelig GODT festet i bilen! (Med selvfølgelig unntak de som er innebygde i hodestøtten i nye biler.) To stropper som dras rundt hodestøtten er den vanligste festeanordningen.

Hvorfor i all verden er dette lovlig??

Hvorfor er ikke sikkerhet med som testkriterie, i tester på DVD-spillere for bilen?


Over lengre tid har jeg virkelig lurt på dette. Vi kjøpte selv en slik spiller i fjor sommer, men leverte den tilbake uten å ha brukt den. Det ble ingen annen spiller på oss heller, for selgeren hadde ingen med gode festeanordninger.. Uansett - jeg har fundert mye på dette. Nå har jeg fått bekreftet at det ER farlig. Bekjente hadde slike festet til sine 2 barn, og havnet i en ulykke. Som moren sa det; vi hadde vanvittig flaks - spillerne fløy veggimellom!

Tenk over hva du setter inn i bilen før du kjører!!

For øvrig gjelder det samme løse ting i bilen. Å bli truffet av en telefon som kastes rundt i en bil som krasjet i 80 km/t kan være fatalt! Pakk bilen fornuftig og la ting ligge i hanskerommet.

Og GOD TUR!