Tuesday, June 30, 2009

Å rette opp et inntrykk...

I dag tror jeg at jeg møtte på ei som hadde lest bloggen min.. Hehe, skulle iallefall tro det. Jeg har hatt så mange negative opplevelser på Nøstebarn, og etter siste turen så bestemte jeg meg for ikke å handle der mer. Det vil si, heller bruke netthandelen da.

Plutselig så var det alt for seint å bestille det jeg trengte, så jeg måtte ta turen nedover... Jaja... *sukk* Men jommen! Samme dama - helt ny holdning! Et smil og et hei, gode råd og all ting! Og for å toppe det hele så sendte hun med meg en oppskrift helt gratis. Er det mulig... :)

Så nå er Nøstebarn i Trondheim en butikk som nesten kommer inn på lista mi over steder man shopper, altså. Et par sånne turer til, og den er definitivt inne :)

Ps. For dere som ikke har prøvd ulla deres - prøv! Den er genial! Både garnet og klærne :)

Monday, June 22, 2009

Oi da, glad jeg skal ha innenlandsferie i år...

Men til alle dere småbarnsforeldre som skal ut og fly i sommer; dere har vel fått med dere at alle unger, uansett alder, trenger pass? Hjelper ikke om tuppa er nyfødt og lite fotointeressert, pass må hun ha. Dessuten er reglene for bildekvaliteten like strenge for barn. Åpne øyne, se frem, ikke smile, begge ører vises. Lykke til! Og så er det bare å huske at begge foreldrene må være med når man søker, evt må man ha godkjenning med signatur og kopi av legitimasjon til den andre.

God sommer!

Les mer om passkaoset i Dagbladet

Saturday, June 20, 2009

Dagens shoppingtips

Er du en scrapper? Eller vurderer du å bli en scrapper? Her er min favoritt-scrappebutikk;

Scraphaugen

På scraphaugen finner du det meste du trenger, og de har en fantastisk service! Du kan også besøke butikken "live". Den ligger i Bjugn kommune i Sør-Trøndelag. Veibeskrivelse ligger på nettsiden :)

Kos deg!

Thursday, June 18, 2009

Gambling med barnas liv...

Dette var urovekkende synes jeg. Enkelte foreldre er jo mer fokusert på at ungen har den mest trendy vinterdressen, enn at ungene sitter tryggest mulig i bilen. Det anbefales at ungen sitter bakovervendt til den er 4 år, men jeg kan knapt huske å ha sett en 4åring sitte den veien. Det er uansett verre at så mange unger utsettes for så uansvarlige omsorgspersoner at de ender opp uten skulderbelte i bilen. Jeg har selv sett det utenfor barnehagen en gang, i det jeg kjørte inn på parkeringsplassen for å hente, så kom det en far og sønn som hoppet inn - en bak og en foran - og kjørte avgårde. Begge uten bilbelte. Skulle ikke forundre meg om denne gutten alikevel har den mest trendy vinterdressen.

Les saken her i VG.

Dagens shoppingtips


Er du avhengig av kaffe? Det er jeg. Uten dagens kafferasjon er jeg ubrukelig. Det festlige er at det er ikke koffeinet, har jeg oppdaget under mine graviditeter. Jeg kuttet nemlig ut kaffen nesten 100% når jeg ble gravid med minsten, og holdt det gjennom ammingen. Nå har jeg gjort det samme med nummer 2. Det er ikke noe problem, jeg har verdens herligste venn på kjøkkenet, min Nespresso-maskin :) Den lager espresso eller lungo (tilnærmet vanlig kaffekopp) på et blunk, nytraktet rett i koppen min. Med innkapslet ferskkvernet kaffe, gir den den herligste kaffe med nydelig crema på toppen. Når jeg i tillegg kan velge mellom et tofiret antall varianter, med og uten koffein, gjør den seg til en av mine beste venner! Jeg anbefaler en prøvesmaking!

Les mer på nespresso.com

Ferietid - for foreldre eller for hele familien?

Det er ganske skremmende å lese om slike familier som VG her skriver om... Jeg blir vel ikke direkte sjokkert, men må si det uansett overrasker meg. Hvorfor i all verden ta med ungene om du ikke skal være i en tilstand hvor du kan ta vare på dem? Hadde de gjort dette hjemme i nærmiljøet? Hadde de da "risikert" at aboer og venner hadde funnet ut at de drakk seg stupfulle med unger i nærheten? Neppe. Men i syden, langt vekk fra andre omsorgspersoner som kan ta ungene dersom de drikker seg sanseløse - DER synes de det er ok. Verden er ikke rett.

Les om saken i VG.

Tuesday, June 16, 2009

Stelleveskemani :)


Jeg er glad i stellevesker og ser alltid rundt etter nye modeller. Alikevel er det den første stellevesken jeg kjøpte som er min favoritt! Petuniaen er romslig, pen og praktisk. Den kan henges på vogna med egne fester, bæres som skulderveske eller brukes som ryggsekk! Kjekke rom innvending og utvendig. Jeg kommer alltid tilbake til petuniaen min!

Se vesken her; Petunia Pickle Bottom

Monday, June 15, 2009

Dagens nettsidetips

Jeg satt her om dagen og lurte på om jeg skulle bake noe, men var lite inspirert. Da oppdaget jeg den fine siden til Opplysningskontoret for brød og korn - absolutt verdt et besøk :)

http://www.brodogkorn.no/

Kanskje det blir noe godt til frokost i morgen?

Wednesday, June 10, 2009

Mediagrafsing...

Det er ganske så usmakelig - som vanlig. Forsidesak om Tyson som har giftet seg, "bare" to uker etter datteren døde. De har også selvsagt fått med at paret var lykkelige.

Eller kanskje lykkelig er et litt feilvalgt ord i denne sammenhangen? Kan det kanskje hende at Tyson ikke giftet seg fordi han var så forelsket her og nå? Kanskje den sjokkerende ulykken med datteren fikk han til å se på sine nærmeste på en annen måte? At han ville knytte enda sterkere bånd til de han hadde rundt seg?

Jeg synes at slike saker blir "fluffet opp" til å skulle ha noe sensasjonelt over seg, uten at det finnes. La nå stakkars pappaen få fred, så kan kan sørge over sin lille datter og samtidig nyte den familien han har igjen.

Link til saken her: VG.

Tuesday, June 9, 2009

Dagens shoppingtips

Jeg har tipset om henne før, men nå har hun fått egen nettside også! Sjekk ut ka-ping! sine produkter på www.ka-ping.no

Vognposer, barneklær, mapper mm!

Monday, June 8, 2009

Flott ide, men prisen er galskap!

Endelig et produkt på markedet som skal redde barnevogner på flytur. Det er jo supert, dette er det mange som har slitt med! Men ærlig talt - 1500 kroner?? Det er jo galskap! Det er jommen meg dyrt! Og ja, en vogn koster kanskej 6000, men de aller fleste er jo forsikret når de reiser da...

Sårri mac, ser ikke for meg at dette blir en salgshit!

Les om saken her; http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=544173

Strikkeoppskrift som bør ut til folket!

I dag er det mandag, ny uke med nye muligheter!

Jeg sitter og funderer på om jeg skal strikke en babyjakke, og kom over denne her. Ser ikke all verdens vanskelig ut, ut jeg liker poenget med at ungen kan ha den lenge!

Kanskje jeg må ut og handle garn da?

Se oppskriften her: Barnejakke.

Det er masse andre fine strikke- og hekleoppskrifter der også :)

Friday, June 5, 2009

Dagens shoppingtips

I dag vil jeg bruke "Dagens shoppingtips" til å tipse videre om tips jeg selv har fått - gode sådane.

På nettsiden Smilegris finner du nemlig flere skatter for tiden! De kjører nå tilbud på alle bodyer i butikken til 60, 70 og 80 kroner! Det er billig med tanke på at de har merker som fx Urban Elk! Skikkelig kult OG god kvalitet!

I tillegg selger Smilegris varer fra Ka-ping! som du bare må ta en titt på! Jeg så at de var tomme for vognposer akkurat nå, men følg med når de kommer inn - disse er vanvittig gode og fine! Er nok derfor det stadig går tomt... Men selv om de er populære trenger du ikke å bekymre deg over at naboen skaffer likedan, for disse er håndlaget og one-of-a-kind! Også siklesmekkene er blant mine favoritter :)

Kos deg med en tur på Smilegris-siden :)

Thursday, June 4, 2009

Dagens shoppingtips


Vi har vel alle bekjentskaper som få unger nå og da - og noen av dem bor andre steder i landet enn oss selv. Da har jeg funnet den perfekte barselgave, denne er kjempemorsom;

En body i posten

Det er rett og slett.. En body i posten! Sjekk den ut!

Monday, June 1, 2009

Tidlig sommer = hagetid

I dag har jeg vært ute i hagen og styra. Har feid innkjørselen og plantet & sådd.. Så fikk jeg sannelig en sms fra storesøstra om at jeg har valgt feil planter, plantet de på feil sted OG sammen med feil andre planter. Nice! Går nå noe slukøret til sengs og håper på bedre tider. Sende meg gjerne en gartner.

Dagens shoppingtips

Ny dag, ny uke! I dag er dagens shoppingtips en garnbutikk faktisk! :)

Pinnsvindesign finner du garn og oppskrifter som på alle garnbutikker på nett, men i tillegg har de babyleker og Robeez-sko og tøfler! Virkelig verdt et besøk altså!

Jeg venter snart en pakke med garn, oppskrift og sko! Yeah!